Morwa

Inne nazwy: brak

Morwy spotkamy głównie w Azji, Afryce i Ameryce Północnej, chociaż miejscami występuje nawet w Polsce. Owoce morwy czerwonej i czarnej uchodzą za najsmaczniejsze i są wykorzystywane na szeroką skalę w kulinariach, jako dodatki do ciast, deserów oraz bazy pod nalewki. Natomiast morwa biała, oprócz zastosowania kulinarnego, ma o wiele większy potencjał – jej liście są jedynym pożywieniem jedwabników, z których kokonów uzyskuje się jedwab. 800px Mulberry 300x225 Morwa

Jeśli chodzi o działanie lecznicze, owoce morwy stanowią bogate źródło substancji odżywczych i energii, są więc doskonałą przekąską, czy dodatkiem kulinarnym, mającym na celu nie tylko ulepszenie smaku, ale również dostarczenie organizmowi niezbędnych elementów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania. Pomagają również przywrócić witalność i siłę.

Jakie szczególne właściwości ma Morwa:

  • bogactwo substancji odżywczych
  • źródło energii
  • niweluje oznaki starzenia się

Kto w szczególności powinien zainteresować się Morwą:

  • osoby chcące podnieść odporność organizmu
  • osoby lubiące egzotyczne dodatki kulinarne
  • osoby potrzebujące zastrzyku energii

Należy zwrócić uwagę, czy preparaty z Morwy, które spożywamy, są odpowiednio wysokiej jakości. Najlepsze produkty z Morwy w Polsce można dostać tutaj.

Ciekawostki o morwie: brak

 

morwaturecka Morwa

 

Incoming search terms:

  • Morwa Biala Wlasciwosci
  • czarna morwa wlasciwosci
  • Lecznicza morwa
  • morwa lecznicza
  • morwa roślina działanie lecznicze
  • nalewka z morwy
  • ozanka wlasciwosci lecznicze

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Kliknij po zdrowie