Laktoferyna

Laktoferyna jest białkiem o bardzo silnych właściwościach przeciwbakteryjnych.

Wytwarzają je komórki nabłonka, obecne jest w płynach ustrojowych człowieka i wszystkich ssaków.

Do jej najważniejszych funkcji należy ochrona organizmu przed różnego rodzaju infekcjami, przede wszystkim tymi o podłożu bakteryjnym.

Laktoferyna jest jednym z najważniejszych składników naszej naturalnej odporności.

Jakie pozytywne właściwości ma laktoferyna:

  • Wzmacnia odporność organizmu
  • Dba o równowagę flory bakteryjnej jelit i żołądka
  • Niszczy bakterie, wirusy i grzyby
  • Chroni organizm w okresach wzmożonych zachorowań na grypę

Kto szczególnie powinien zainteresować się laktoferyną:

  • Osoby po operacjach, chcące szybko dojść do zdrowia
  • Chorujący na dolegliwości układu odpornościowego
  • Ludzie mający problemy trawienne

Laktoferyna jest naturalnym produktem naszego organizmu, jednak w niektórych przypadkach powinno się przyjmować ją w formie odpowiednich preparatów. Nie wykazuje efektów ubocznych.

Laktoferyna

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *