Miód Manuka

Inne nazwy: brak

manuka

Miód Manuka to produkt spożywczy o którego istnieniu wie niewiele osób. Krajem jego pochodzenia jest Nowa Zelandia. Nazwa Manuka wywodzi się od drzewa herbacianego z którego pszczoły zbierają nektar niezbędny do jego produkcji.

W kilka miesięcy ten wyrób stał się niezwykle pożądany oraz rzadko dostępny na rynku. Główną przyczyną tego ogromnego zainteresowania jest przede wszystkim jego niepowtarzalny skład, w który wchodzi jedyna niezawodna substancja lecznicza, a mianowicie methylgyoxal. Jest to substancja czynna odpowiedzialna przede wszystkim za działanie antybakteryjne oraz antyseptyczne. Dzięki temu Miód Manuka często wykorzystuje się w różnego rodzaju terapiach, gdzie pomaga w procesach leczniczych oraz zapewnia dobre samopoczucie pacjentom.

Ponadto jest ogromnym źródłem witamin i minerałów. Służy od lat jako naturalny antybiotyk. Potrafi zwalczyć infekcje gardła i nosa, co za tym idzie doskonale wzmacnia układ odpornościowy całego naszego organizmu.

Jakie pozytywne właściwości ma Miód Manuka:

manuka2

  • W jego skład wchodzi methylgyoxal odpowiedzialny za działanie antybakteryjne
  • Wspomaga proces  trawienia
  • Łagodzi dolegliwości związane z jelitem wrażliwym
  • Wykorzystywany w terapiach do wspomagania leczenia
  • Wzmacnia układ odpornościowy
  • Walczy z trądzikiem
  • Zwalcza infekcje gardła i nosa
  • Wzmacnia dziąsła
  • Łagodzi choroby układu oddechowego

Kto powinien w szczególności zainteresować się Miodem Manuka:

  • Osoby, które cierpią na choroby układu krążenia
  • Osoby, które mają problem z układem pokarmowym
  • Osoby cierpiące na wrzody żołądka
  • Osoby, które chcą wzmocnić swój układ odpornościowy

Ciekawostki o Miodzie Manuka: brak

 

Miód Manuka

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *