Olej z kryla

Kryl jest niewielkim morskim skorupiakiem, który oprócz swoich walorów smakowych jest także ceniony ze względu na wyjątkowo pozytywne dla ludzkiego organizmu właściwości.

W ostatnich latach popularny stał się olej wytwarzany z kryla – zawiera on bardzo dużą ilość kwasów tłuszczowych OMEGA-3, znacznie więcej niż znane oleje z ryb.

Olej ten bardzo dobrze działa na funkcjonowanie układu krwionośnego, zmniejsza poziom cholesterolu i w efekcie zmniejsza ryzyko miażdżycy i problemów z sercem. Wykazuje on też zauważalne działanie antyoksydacyjne.

Jakie pozytywne właściwości ma olej z kryla:

  • Zmniejsza ryzyko miażdżycy i zawału serca
  • Niszczy wolne rodniki
  • Przynosi ulgę przy zapaleniu stawów
  • Ma właściwości przeciwzapalne

Kto w szczególności powinien zainteresować się olejem z kryla:

  • Osoby z podwyższonym cholesterolem
  • Cierpiący na choroby serca
  • Zauważający pierwsze oznaki starzenia się

Spożywanie oleju z kryla powinny rozważyć przede wszystkim osoby, w których diecie brakuje ryb i produktów rybnych bogatych w kwasy OMEGA-3.

olej z kryla

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *