Tran

Tran jest ciekłym tłuszczem, otrzymywanym z ryb i ssaków morskich.Tradycja jego spożywania liczona jest w setkach lat, szczególną popularnością cieszy się on w Skandynawii, znanej z dobrego zdrowia i długowieczności swoich mieszkańców.799px Codliveroilcapsules Tran

Większości ludzi nie kojarzy się on pozytywnie, ale warto przezwyciężyć niechęć i dowiedzieć się o nim więcej – ze względu na jego wpływ na zdrowie wiele osób zdecydowało się na stałe wprowadzić go do swojej diety.

Tran jest ceniony przede wszystkim ze względu na zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, które w naturalny sposób obniżają ciśnienie i usprawniają działanie układu odpornościowego.

Bardzo ważny jest też fakt, że tran to wyjątkowe bogactwo witamin A i D. Witaminy te są istotne dla organizmu, ponieważ:

  • polepszają wapnienie kości
  • ułatwiają przyswajanie wapnia i fosforu
  • pozytywnie wpływają na skórę i wzrok

Ze względu na dobroczynne działanie na układ kostny i stan skóry, jest gorąco polecany dzieciom i młodzieży w okresie wzrostu, a także osobom starszym, które odczuwają pierwsze oznaki starzenia się. Atlantic cod Tran

Współcześnie najczęstszą formą podawania tranu są tabletki, co powinno być ułatwieniem dla przyjmujących go najmłodszych.

Oprócz powyższych atutów tran wspomaga także działanie wątroby, regulując działanie jej enzymów, a także wzmacnia system nerwowy. 

 tran Tran

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Kliknij po zdrowie